Mirakel van Chabab nadert voltooiing!

De miraculeuze seizoenshelft van FC Chabab is nog niet voorbij! Tegen de winterstop stonden de Amsterdammers op een één na laatste plaats maar sinds dat trainer Alami Ahannach op de bank plaats nam reeg het de overwinningen aanéén.Eergisteren haalden de voetballers uit Slotermeer zelfs een ticket voor de Topklasse binnen na een slepende nacompetitiefinale en twee dagen later is het weer raak.
In de halve finale van de landelijke amateurbeker werd Gemert op Sportpark Riekerhaven met 3-2 aan de kant gezet. Des te opmerkelijker is het dat Chabab weer eens zwak aan de wedstrijd begon en 0-2 achter kwam door Brabantse doelpunten van Bas van der Reijken en Ronald van Herpen. Nog voor rust halveerde Rachid Moamedi de marge, waarna Omar Boukhari en Chervello de Rijp de finaleplek binnensleepten.

Zaterdag wacht de tweede grote finale voor Chabab in een week tijd. In een Amsterdams-Rotterdams treffen komt Leonidas naar de hoofdstad voor de bekerfinale. Dat wordt dan de vierde keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten dit seizoen (twee maal in de competitie en één maal in de nacompetitie). Twee keer won Chabab en één keer wonnen de Rotterdammers, die in de competitie wel vier plekken hoger eindigden. De laatste Amsterdamse club die de landelijke amateurbeker won was het inmiddels ter ziele gegane Türkiyemspor (2007).

De finale wordt zaterdag gespeeld op het veld Blauw Wit op  Sportpark Sloten. De aanvangstijd is half 3.