Mitchell Dijks: “Nemanja en ik gehaald voor power maar dan moet het hele team wel met ons meegaan”

Gisteren verloor Ajax in een volgepakte Amsterdam Arena met 2-3 van Rapid Wien. Door de nederlaag maken de Amsterdammers geen kans meer op de groepsfase van de Champions League. Aanstaande vrijdag gaat het daarom in een pot voor de loting van de laatste voorronde van de Europa League.

Ajax beleefde gisteren een dramatische eerste helft. Dankzij een persoonlijke fout van Sinkgraven en een van richting veranderd schot via Veltman stonden de Amsterdammers met 0-2 achter in de rust. Kort na rust gaf Mitchell Dijks een voorzet vanaf links op Arek Milik. De Poolse spits werkte de bal zeer fraai in het doel. Ajax dat weer een nieuw record vestigde door met een nog jonger team dan vorige week aan de start te verschijnen ging op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk leek Ajax een verlenging af te gaan dwingen door de 2-2 van Nemanja Gudelj. Helaas kon de ploeg van trainer Frank de Boer dit niet lang vasthouden. Een minuut na de 2 -2 werd het via een persoonlijke fout van Gudelj en Riedewald 2-3 voor Rapid Wien. Dit bleek dus later ook de eindstand te zijn.

Het verlies kwam hard aan bij de ploeg en de supporters. Ajax heeft een erg jong team wat nog veel moet leren. Zo gaf aanvoerder Davy Klaassen al aan na afloop dat het geen speeltuin voetbal is, maar dat voetbal voor echte mannen moet zijn in plaats van voor jongens.

Gisteren was er ook nog ander nieuws te melden rondom Ajax. Dit weekend gaat de Nederlandse competitie weer van start. Door de politie stakingen leek het er even op dat de wedstrijd van zondag tussen AZ – Ajax in gevaar kwam. De gemeente Alkmaar besloot toch om de wedstrijd door te laten gaan. Hierdoor treedt Ajax zondag om 12.30 aan in Alkmaar tegen AZ dus.

Na afloop van de wedstrijd sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Mitchell Dijks. De linksback kon als één van de weinige nog terugkijken op een goede wedstrijd.