Mo & Moos winnen de PAX duif door duisternis met licht te bestrijden

Afgelopen vrijdag, op de internationale dag van de Vrede, heeft Vredesorganisatie PAX in het Volkshotel de traditionele PAX duiven uitgereikt aan personen en organisaties die zich hebben ingezet voor het bevorderen van vrede. Claudia de Breij ontving een vredesduif omdat ze in al haar shows altijd maar weer haar engagement voor vrede laat zien. Journalist Sinan Can reist naar oorlogsgebieden op zoek naar de verhalen van mensen die dagelijks met oorlog te maken hebben.

Een andere de winnaar is Mo & Moos, een groep Amsterdamse Joden en moslims die al weer een aantal jaren samen optrekt. De groep is zeer divers van samenstelling. Van orthodox tot seculier, van advocaat tot acteur. Mo & Moos geeft workshops en organiseert bijeenkomsten over thema’s als identiteit, omgaan met vooroordelen en uitsluiting, culturele gevoeligheden: eigenlijk over alles wat hen als mensen raakt.

Een belangrijke motivatie van PAX om Mo & Moos deze prijs toe te kennen is dat ze de nadruk leggen op de overeenkomsten en nu eens niet op de verschillen tussen de joodse en islamitische gemeenschap in Amsterdam.

Anneminke sprak met ‘founding mother’ Chantal Suissa-Runne over Mo & Moos en wat deze prijs voor hen betekent.

 Mo & Moos zijn op Facebook te vinden: Mo & Moos


More Berichten for Show: Scheltema Live

Comments are closed.