Moisander: “Ik was onder de indruk van de spits van RKC”

Ajax heeft zaterdagavond haar ongeslagen status in de competitie een vervolg gegeven door in eigen huis RKC Waalwijk met 2-0 te verslaan.

 

In een moeizaam en stroef duel had Ajax het beste van het spel maar lukte het niet om de muur van RKC verdedigers te slopen. Uiteindelijk was het Lasse Schøne die vlak na rust met een prachtig afstandschot de ban brak en Ajax op voorsprong zette. Een kwartier later kopte Jody Lukoki op aangeven van de teruggekeerde Ryan Babel de 2-0 binnen. De ploeg van Frank de Boer nam in het vervolg van de wedstrijd gas terug met het oog op de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van aanstaande dinsdag.

 

Ondanks dat RKC nauwelijks gevaar wist te stichten voor het Amsterdamse doel, hadden de centrale verdedigers Toby Alderweireld en Niklas Moisander hun handen vol aan de spits van RKC, Teddy Chevalier. Na afloop verklaarde Niklas Moisander tegenover de microfoon van Amsterdam FM onder de indruk te zijn van deze jonge spits. Onze verslaggever, Bob Mans, vroeg de Finse verdediger allereerst naar wat voor duel het nou eigenlijk was geweest tegen RKC.

 

 

Tags: ,

Comments are closed.