Möllenkamp perst mede verdachte af

Hubert Möllenkamp, oud bestuurder van sociale woningcorporatie Rochdale, heeft meegewerkt aan afpersing van zijn zakenpartner Henk Oudt. Dat meldt De Telegraaf op basis van vertrouwelijke correspondentie. Het OM doet al jaren onderzoek naar Möllenkamp die wordt verdacht van witwassen en het aannemen van steekpenningen.

Oudt – voormalig directeur-eigenaar van sloopbedrijf Steenkorrel- is in die zaak één van de verdachten. Het OM verdenkt hem ervan miljoenen te hebben betaald aan Möllenkamp en peperdure Mercedessen cadeau te hebben gedaan. Uit een opgenomen gesprek tussen Mollenkamp en Oudt zou zijn gebleken dat Möllenkamp dreigde belastende informatie door te spelen aan het OM als Oudt hem geen miljoenen zou betalen.

Möllenkamp moest vorige maand voor de parlementaire enquetecommissie verschijnen vanwege zijn discutabele bestuurdersrol binnen Rochdale. Zo liet Möllenkamp zich rondrijden in een Maserati – tegen het advies van de commissarissen in. De Maserati werd het symbool van het zonnekoningengedrag van bestuurders van sociale woningbouw corporaties. Tijdens de parlementaire enquete probeerde Möllenkamp de keuze voor de Maserati nog te verdedigen, maar moest uiteindelijk toegeven dat een dergelijke auto een verkeerd beeld uitstraalde, 'vooral naar de huurder'. 

Möllenkamp werd in 2009 op staande voet ontslagen op verdenking van zelf verrijking.

Comments are closed.