Munch : Van Gogh best bezochte expositie 2015

Tot en met gisteren was in het Van Gogh Museum de bijzondere tentoonstelling Munch : Van Gogh over Vincent van Gogh en Edvard Munch te zien. De tentoonstelling is de best bezochte expositie van 2015. De schilderijen van Munch en Van Gogh trokken 585.620 bezoekers.

Het publiek kon zelf de parallellen ontdekken tussen de levens en de werken van de twee kunstenaars. Er waren onder andere zelfportretten te zien, de twee Sterrennachten – een van Van Gogh en een van Munch – en het beroemdste schilderij van Munch De Schreeuw. Deze tentoonstelling zorgde er mede voor dat het museum het afgelopen jaar een recordaantal van 1,9 miljoen mensen het museum bezocht.

Opvallend is dat er ook veel Nederlanders op af kwamen, maar liefst 28% van het totaal aantal bezoekers. Dat is een verdubbeling van het percentage Nederlanders dat normaal het Van Gogh Museum bezoekt.

De expositie Late Rembrandt van het Amsterdamse Rijksmuseum trok eerder dit jaar 520.000 bezoekers. Dat was de drukst bezochte tentoonstelling ooit in het Rijks. Voor het Van Gogh Museum is het bezoekersaantal voor de Munch : Van Gogh geen record.

Op 19 januari opent het museum de nieuwe expositie Lichte zeden. Prostitutie in de Franse kunst 1850-1910.

Comments are closed.