Museumpleinweekend viert heropening musea

Bron foto: parool.nl

Deze zomer vindt het eerste Museumpleinweekend plaats. Een viering omdat de musea rondom het Museumplein weer open zijn. Het zal een weekend vol kunst en cultuur worden. Initiatiefnemers zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het evenement vindt plaats van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni.

Er is onder andere op zaterdagmiddag een dansvoorstelling onder de luifel van het Stedelijk, het Van Gogh Museum is op zaterdag geopend tot middernacht en in de tuinen van het Rijks staan monumentale sculpturen van de Britse beeldhouwer Henry Moore. Ook zijn er optredens, ’s avonds in het Van Gogh zullen singer/songwriters naast wereldberoemde doeken performen en muzikale optredens op een buitenpodium.

Zondagmiddag zal het openluchtconcert van het Concertgebouworkest in São Paulo live uitgezonden worden op een groot scherm voor Het Concertgebouw. Naast optredens in de Grote Zaal biedt Het Concertgebouw het hele weekend gratis rondleidingen aan.

Leave a Reply