Naast Amsterdam Film Week nu ook Series Weekend

Stichting Amsterdam Film Week heeft besloten een festival te organiseren dat zich specifiek richt op televisieseries. Het eerste Amsterdam Series Weekend vindt plaats op 24 tot en met 26 mei in het Cultuurpark Westergasfabriek.

Het is het eerste festival in Nederland waar uitsluitend televisieseries getoond worden. Eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, geheel nieuwe series en ‘season finals’ zullen op het festival getoond worden. Het Ketelhuis en het MC-theater dienen als podium voor de uitzendingen.

Het evenement komt voort uit een idee van de oprichters van Amsterdam Film Week. Fulko Kuindersma, mede-oprichter, geeft aan dat televisieseries ook erg populair zijn in Nederland, maar dat er nog geen groot podium voor was. Met Amsterdam Series Weekend willen de oprichters dit bewerkstelligen.

UPC is founding partner van het evenement en organiseert in mei het daaraan verwante ‘UPC Series maand’. Abonnees kunnen zo thuis en op het evenement zelf genieten van verschillende populaire series.

Het programma van Amsterdam Series Weekend is vanaf 1 mei op www.amsterdamseriesweekend.com te zien. Dan kan het publiek ook kaarten kopen.

Leave a Reply