Nederland op achterstand in Davis Cup

Het Nederlands Davis Cup-team kijkt na de eerste dag tennis op het Westergasterrein tegen een 2-0 achterstand aan in de promotie/degradatie-ontmoeting met Zwitserland. In de eerste enkelpartij was Roger Federer een maatje te groot voor Thiemo de Bakker: 6-3 6-4 6-4. De tweede wedstrijd tussen Stanislas Wawrinka en Robin Haase was spannender, maar uiteindelijk wonnen de Zwitsers ook dit duel: 6-3 3-6 6-3 7-6.

Federer nam in zijn partij tegen De Bakker telkens vroeg in de set een voorsprong om die vervolgens niet meer af te staan. De Bakker was zelf redelijk tevreden over zijn spel, maar baalde dat hij de paar kleine kansjes die hij kreeg niet had weten te benutten. Beide spelers hadden moeite met de weersomstandigheden, want er blies een fikse wind over de baan. De Bakker was onder de indruk van het makkelijke spel van de Zwitser en vond hem indrukwekkender dan Rafael Nadal en Novak Djokovic van wie hij eerder verloor.

Wawrinka begon ook zeer sterk aan zijn partij tegen Haase en stond binnen 45 minuten met 6-3 3-1 voor. De Nederlander knokte zich daarna echter in de wedstrijd en won de tweede set knap met 6-3. In de derde set pakte Haase zijn breekkansen niet en Wawrinka wel, waardoor de Zwitser op 2-1 in sets kwam. De vierde set was erg spannend en dat zorgde voor een mooie Davis Cup-sfeer op de tribune. Beide spelers werden niet gebroken en dus moest een tie-break de beslissing brengen. Hierin was Wawrinka beter dan Haase (7-4) waardoor hij Zwitserland op een 2-0 voorsprong zette.

Morgen zullen Haase en Jean-Julien Rojer moeten stunten tegen Federer en Wawrinka wil Nederland nog uitzicht behouden op promotie naar de Wereldgroep.