Nederland wint na rust van stug Estland

Het Nederlands Elftal heeft opnieuw een goede stap gezet richting het WK van volgend jaar in Brazilië. Oranje won in de eigen Arena met 3-0 van Estland.
Nederland, met Ajacieden Blind en Vermeer in de basis, was de gehele wedstrijd oppermachtig, maar wist dat voor de rust niet om te zetten in een doelpunt. Estland liet Oranje het spel maken en groef zich, dat zich uitdrukte in het balbezit. Zo had de ploeg van Van Gaal de eerste helft 75 procent balbezit.

Vlak na rust werd de ban gebroken door Rafael van der Vaart. Op aangeven van Janmaat mocht hij in het Estse strafschopgebied kappen en binnenschieten. Van der Vaart begon aanvankelijk op de bank, maar moest na een dik half uur Sneijder vervangen, die met een liesblessure het veld verliet.
Na 72 minuten maakte Robin van Persie, na opnieuw een goede voorzet van Janmaat, er 2-0 van. Zes minuten voor tijd schoof invaller Ruben Schaken in de lange hoek binnen en zette zo de eindstand op het bord.

Nederland blijft groep D aanvoeren met de maximale vijftien punten uit vijf wedstrijden. Dinsdag treedt Oranje opnieuw aan in de Amsterdam Arena. Dan is de tegenstander Roemenië.

Kenneth Vermeer kreeg van bondscoach Louis van Gaal een basisplek toegewezen. Ook hij was verrast.

Ruben Schaken, de Amsterdammer in Rotterdamse dienst, had weer een belangrijk aandeel in de winst van Oranje.