Oranje kan tickets Brazilië boeken: interviews met de Ajacieden

Het Nederlands elftal heeft zaterdag weer een stap gezet richting het WK 2014 in Brazilië. In de Amsterdam Arena werd Roemenië met 4-0 verslagen. Als de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de wedstrijden tegen laagvliegers Estland en Andorra begin september wint, is kwalificatie een feit.
Oranje begon goed aan het duel met de Roemenen en dat leverde na 12 minuten de openingstreffer op door Rafael van der Vaart. De oud-Ajacied schoof met zijn zwakkere rechterbeen binnen na een mooie combinatie. Tien minuten na rust verdubbelde Robin van Persie met een schitterende kopbal de score na goed voorbereidend werk van Arjen Robben. Tien minuten later maakte Van Persie zijn tweede van de avond. Hij benutte een strafschop na een overtreding op Jeremain Lens. Lens zelf zorgde voor het slotakkoord door de rebound te benutten die de Roemeense doelman weggaf na een schot van Adam Maher.

Namens Ajax stonden Daley Blind en Kenneth Vermeer in de basis en viel Siem de Jong vijf minuten voor tijd in. Voor De Jong was het zijn eerste interland na de oefeninterland tegen Oekraïne in 2010, waarbij alle WK-gangers ontbraken. Na afloop sprak Arjen Bos met de drie Ajacieden.