Neergestoken Ajax fans waren geen hooligans

De vijf Ajaxsupporters die vorige week in Milaan werden neergestoken en in het ziekenhuis belandden, waren geen hooligans. Dat schrijft Ajax vandaag op de website. Ajax deed onderzoek naar het voorval.
Er vonden op de wedstrijddag twee incidenten plaats waarbij aanhangers van Ajax betrokken waren. In het centrum van Milaan werd een bus met supporters, onderweg naar het stadion tot stilstand gedwongen bij een niet-voetbalgerelateerde demonstratie. De demonstranten blokkeerden de rijbaan en veroorzaakten een verkeersopstopping waardoor een vertraging van ruim 45 minuten werd opgelopen. Hierop hebben de inzittenden van de bus getracht de rijbaan vrij te maken, waarbij het tot een kort handgemeen kwam tussen beide groepen. Ajax schrijft afstand te nemen van dit gedrag.

Later waren enkele supporters van Ajax slachtoffer van een geweldsmisdrijf nabij het stadion. Hierbij raakten uiteindelijk vijf aanhangers van Ajax gewond door messteken. Volgens Ajax was er geen sprake van een vooropgezette confrontatie tussen beide partijen, de groep was op weg naar het stadion en werd plotseling, onder andere met steekwapens, aangevallen.

De club benadrukt de negatieve publiciteit naar aanleiding van bovenstaande twee incidenten te betreuren. Daarnaast benadrukt Ajax dat de sfeer goed was en de uitreis voor de ruim drieduizend Ajaxsupporters verder goed en ordentelijk is verlopen.

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?