NEMO genomineerd voor status ‘Kidsproof’

Op woensdag 22 mei reikt de ANWB samen met de Nederlandse Museumvereniging de prijs uit voor het beste kidsproof museum en de Museuminspecteur van het jaar 2013. Het Amsterdamse NEMO is een van de genomineerde musea. De winnaar zal even voor 3 uur in het Rijksmuseum bekend worden gemaakt in aanwezigheid van ANWB-hoofddirectielid Mirjam Sijmons, directeur van de Nederlandse Museumvereniging Siebe Weide en het Hoofd publiek en educatie van het Rijkmuseum Annemies Broekgaarden.

Vanaf 1 juni 2012 tot 6 mei 2013 vulden totaal 1535 Museuminspecteurs t/m 12 jaar 3384 inspectierapporten in van 396 verschillende musea op museuminspecteurs.nl. Zij gaven musea een gemiddeld eindcijfer van een 8! De inspecteurs beoordeelden de musea aan de hand van veertien vragen onder te verdelen in drie categorieën: wat is er te doen en te leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service.

De Museuminspecteurs en de verkiezing van het kidsproof museum 2013 zijn in het leven geroepen door de ANWB en de Museumvereniging om museumbezoek door kinderen te stimuleren.

Leave a Reply