Nemo krijgt permanente buitententoonstelling op het dak

Science Center Nemo krijgt een volledig ander aangezicht: op het dak van het wetenschapsmuseum komt een grootse en permanente buitententoonstelling, zo meldt AmsterdamFM. De tentoonstelling zal de uitstraling krijgen van een levendig stadsplein. 

Op dit moment is het er een oase van rust, en heb je er een uniek mooi uitzicht: op het dak van Nemo ("Het groene schip naast het Centraal Station.") Rustig zitten met een mooi uitzicht doe je maar in de naastgelegen Openbare Bibliotheek, zo zal de directie van het museum gedacht hebben; het diende als goed doel voor het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Bankgiroloterij een heus prestigeproject in. Een grootse nieuwe trekpleister voor de stad moet het worden: een permanent plein op het dak.

Elk jaar maakt de loterij op het gala bekend hoeveel geld naar welke goede doelen gaat. Gisteravond was het zover: van de 62,5 miljoen euro gaat een miljoen naar de dakoperatie van Nemo.
Een woordvoerster van het museum zegt erg blij te zijn: "Het was echt een droomproject, we zijn ongelofelijk verheugd dat we het nu ook daadwerkelijk mogen gaan maken. Ook het restaurant kunnen we nu flink uitbreiden. We gaan zo snel mogelijk beginnen met de werkzaamheden."

Op het dakplein komen negen interactieve sculpturen die reageren op de elementen zon water en wind. "Het is eigenlijk alsof we er een vijfde verdieping bij mogen maken," zo stelt de woordvoerster: "De toegang tot het dak blijft ook gewoon gratis."

Nemo hoopt het vernieuwde dak volgend jaar al af te hebben.

 

Tags:

Comments are closed.