Net op tijd ziet Blauw Wit het licht: “Volgende week vol d’r op”

Blauw Wit Amsterdam won voor het eerst in veertien wedstrijden en blijft zo in de race voor klassebehoud. Stormvogels ging op Sportpark Sloten ten onder met 5-3. Door de dramatische reeks zonder victorie was de roemruchte  Amsterdamse club afgezakt naar de laatste plaats, maar nu klampt het weer aan bij de overige degradatiekandidaten.
Het spel was van beide kanten slordig, maar op de Amsterdamse overwinning was weinig af te dingen. Stormvogels speelde de eerste helft met enthousiasme, maar de 0-2 voorsprong voor de ploeg uit IJmuiden was geflatteerd. Blauw Wit toonde veerkracht door de aansluitingstreffer van Ahmed Bagouz en vlak voor rust zelfs de gelijkmaker van Adil Jamal.

Na de pauze geloofde middenmoter Stormvogels het wel. Blauw Wit sloeg snel een bres door goals van andermaal Jamal en Dabachi. De uitploeg maakte het vlak voor tijd nog even spannend (4-3) maar zag invaller Justice Onyenuforo met een fraaie treffer een slotakkoord op de partij zetten.

Volgende week is een nederlaag voor Blauw Wit tegen VVIJ dodelijk en een gelijkspel waarschijnlijk ook. Winst betekent voor de club uit Sloten deelname aan de nacompetitie met periodewinnaars uit de Tweede Klasse.

Na de wedstrijd de vraag aan trainer Jack de Gier of hij nog dacht dat een overwinning met vijf goals er in had gezeten?

Aanvoerder Adil Jamal van Blauw Wit speelde een goede partij vertelde over de rare wedstrijd: