Nieuw congresgebouw verbindt RAI met stad Amsterdam

In oktober 2013 start Amsterdam RAI met de bouw van een nieuw multifunctioneel congres/kantoorgebouw met kwaliteitsrestaurant. Dat maakte de RAI bekend op de slotdag van de vastgoedbeurs PROVADA. Het ontwerp van Benthem Crouwel Architekten wordt gerealiseerd aan het Scheldeplein.
Met deze nieuwe faciliteit blijft de RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Het nieuwe gebouw wordt op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

De nieuwbouw van de RAI is een ‘derde generatie beursgebouw’ waarin beurs-, congres- en kantoorfunctie verenigd zijn. Het zorgt voor een modern aangezicht van de RAI vanuit de centrumkant van Amsterdam. Functioneel is het een volwaardig congrescentrum met ontvangstlounge, congreszalen en break out rooms. Op de bovenste verdiepingen aangevuld met flexibele kantoorruimte. Tegelijkertijd biedt het gebouw een volwaardige entree voor de achterliggende beurshallen (4 en 5). De toevoeging van een kwaliteitsrestaurant maakt het concept compleet.

Het nieuwe gebouw ligt in het verlengde van het onlangs als rijksmonument genomineerde Europahal.

(bron:RAI)

Leave a Reply