Nieuw fietsenstallingsplan in hartje Amsterdam

Het College van Burgemeester en Wethouders onderzoekt welke soort fietsenstalling het beste aansluit bij het terrein tussen de Munt en het Koningsplein. 

De gemeente doet alsnog onderzoek nadat begin juli het ooorspronkelijke fietsenplan werd afgewezen door de PvdA. Het is de bedoeling dat de stalling groen en duurzaam wordt en een variant zal worden op de High Line New York. Dit is een verlaten verhoogde spoorlijn in Manhattan waar een park van gemaakt is.

GroenLinks is de initiator van het onderzoek. De oude verdedigingsgracht Het Singel zou plaats moeten maken voor 1000 fietsen die op ponthons kunnen worden geparkeerd. Een openbare groene tuin op het dak moet het afmaken. De LowLijn komt als alternatief voor de volautomatische fietsenstalling in de schacht van de Noord/Zuidlijn. Dat plan werd afgeblazen omdat de PvdA dit te veel geld vond gaan kosten.

Het College van B & W moet voor het eind van dit jaar 2013 onderzoeken of het plan voor de zogeheten LowLijn tussen Muntplein en Koningsplein te realiseren is. Het voorstel werd mede ingediend door de fracties van PvdA, VVD en Red Amsterdam en aangenomen door de hele gemeenteraad. Alleen D66 heeft zich afzijdig opgesteld.

Leave a Reply