Nieuw poëziefestival voor jongeren

Amsterdam is een literair festival rijker: PoëzieRevue XL. Het evenement staat volledig in het teken van zelfgeschreven poëzie van jongeren van scholen uit alle hoeken van Amsterdam. Dichter des Vaderlands Anne Vegter schrijft voor de gelegenheid een gedicht waarmee het festival wordt geopend. PoëzieRevue XL vindt plaats van 14 tot en met 17 mei in het Theater van ’t Woord op de zevende etage van de Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam.

Bijna 2000 jongeren schreven de afgelopen maanden, onder begeleiding van docenten van School der Poëzie, hun eigen gedicht. Uit elke klas zijn er leerlingen gekozen die hun gedicht onder de spotlights mogen voordragen in het theater, begeleid door pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels.

De hoofdact van de PoëzieRevue zijn de jongeren zelf. Tussen hun voordrachten door zijn er optredens van onder meer urban dance groep Turn it Loose, de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira, zanger/percussionist Derick Stadwijk, gitarist Kees Gelderblom en de dichters Mustafa Stitou, Jos van Hest, Anne Vegter, Ted van Lieshout en Ellen Deckwitz. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Aan het einde van elke show bepaalt een deskundige jury wie er met de prijzen vandoor gaan.

Leave a Reply