Nieuw talent krijgt kans op Uitmarkt

Anders dan voorgaande jaren staat de Uitmarkt dit jaar in het teken van nieuw talent, dat maakte de organisatie gisteren bekend tijdens de perspresentatie in het Concertgebouw.

Er zijn optredens van winnaars van talentenjachten zoals de SENA Performers POPnl Award, het Prinses Christina Concours en Kunstbende. Ook vindt dit jaar tijdens de Uitmarkt voor het eerst Manuscripta plaats, de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. Op zaterdag en zondag laten auteurs zoals Herman Brusselmans, Arthur Japin en Nico Dijkshoorn zich zien op het Museumplein. Zij presenteren daar hun nieuwste boeken, geven signeersessies en doen mee aan debatten en interviews. Naast de nieuwkomers is er op de Uitmarkt ook volop plek voor bekende gezichten. Zo zijn er optredens van Freek de Jonge en Laura Jansen en brengen Liesbeth List en Rob de Nijs een eerbetoon aan Ramses Shaffy.

De Uitmarkt vindt vanaf volgende week vrijdag voor de 36e keer plaats in Amsterdam en luidt traditiegetrouw het nieuwe culturele seizoen in. Jaarlijks trekt het culturele evenement bijna een half miljoen bezoekers en is daarmee het grootste in zijn soort in Nederland.

Tags:

Leave a Reply