Nieuwe editie van het Amsterdams Kleinkunstfestival in DeLaMar

Vanaf 14 tot en met 22 april vindt de 26ste editie van het Amsterdams Kleinkunstfestival plaats. Deze speelt zich van oudsher af om de hoek van het Leidseplein in het DeLaMar theater. Hoogtepunten tijdens dit kunstzinnige festival zijn de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs en de hommage aan Frans Mulder.

Het festival zoekt iedere editie naar nieuw en aanstormend talent in de cabaret- en kleinkunstwereld. Op zondag 14 april speelt de halve finale van de Wim Sonneveldprijs zich af. Na drie zenuwslopende afvalrondes zijn Hilke Bierman, José Schuringa, Nina de Kom, Sophie Wolke, Yentl en de Boer en Cortijn Tonkes als gelukkige halve finalisten overgebleven. Deze zes talenten strijden die dag om de felbegeerde Wim Sonneveldprijs. Vanaf februari hebben de halve finalisten door heel Nederland getourd. Eerdere finalisten van de Wim Sonneveldprijs waren bekende namen als Claudia de Breij, Thomas Acda en Thomas van Luyn.

Naast aandacht voor het aanstormende talent, biedt het Amsterdams Kleinkunstfestival ook een podium voor gerenommeerde kleinkunstenaars met de hommage aan Frans Mulder (Amsterdam, 1953). Mulder krijgt op zondag 21 april een eerbetoon voor de invloed die hij gehad heeft op het Nederlandse cabaret. Onder anderen Willeke Alberti, Tony Neef en Karin Bloemen treden op.

De Annie M.G. Schmidtprijs is mede door het Kleinkunstfestival opgericht. Deze bekroond de beste schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied.

Leave a Reply