Nieuwe plannen Chassékerk zorgen voor onrust omwonenden

Onrust bij omwonenden van de Chassékerk (1926) in de Baarsjes. De kerk staat al jaren leeg. Nu is de nieuwe eigenaar van plan om negen danszalen, 45 hotelkamers en een café/restaurant in de kerk te realiseren. En daar zijn omwonenden het niet mee eens.

Jaren geleden waren er plannen om de kerk te slopen en te vervangen voor nieuwbouw, maar dit is wegens protest tegen gehouden. Uiteindelijk heeft Ymere de Chassékerk in 2007 gekocht. Het doel van de aankoop: de kerk een maatschappelijke functie geven. Ymere slaagde hier niet in, mede door de economische crisis, en heeft de kerk in 2011 verkocht aan de heer Balkissoon. De ontwikkelaar heeft andere plannen dan het oorspronkelijke idee van Ymere. Naast danszalen, hotelkamers en een restaurant wil hij ook een gym- en muzieklokaal en ruimte voor maatschappelijke functies voor de buurtbewoners (zo afgesproken met het stadsdeel).

Toch is de buurt het nog steeds niet eens met de plannen. Er heerst angst voor te veel geluidsoverlast door het café/restaurant. Dinsdag kunnen buurtbewoners hun bezwaren indienen tijdens de raadsvergadering.

Leave a Reply