Nieuwe Spiegelstraat uit dal

foto: Anke Teunissen - met dank aan Robert Schreuder

foto: Anke Teunissen – met dank aan Robert Schreuder


Ronald de Leeuw en Gerlof Janzen openen de kleinste winkel aan de Nieuwe Spiegelstraat van antiquair Robert Schreuder.

Nieuw elan in Amsterdams Antiek en kunstkwartier

28 Juli knipte Ronald de Leeuw het lint door van een nieuwe kunsthandel in het Spiegelkwartier. Zo opende Robert Schreuder Antiquair zijn winkel in Grand Tour kunstobjecten. Hij is niet de enige aanwinst in de straat. Sinds de opening van het Rijksmuseum trekt de kunstbuurt weer belangrijke namen in de kunsthandel. Bruil & Brandsma Antiquairs openden onlangs hun deuren, Gude Antieke Klokken volgt in september en er worden meer nieuwe kunstzaken verwacht.

Voormalig directeur van het Rijksmuseum De Leeuw begrijpt het nieuwe elan in het Spiegelkwartier. ‘Dit is de rode loper naar het Rijksmuseum. Sinds de heropening stromen bezoekers weer door de straat. Geïnspireerd door de schoonheid in het museum, zullen kunstminnende toeristen kooplustig worden.’

Rob Bruil opende in mei zijn deuren en is zeer te spreken over de belangstelling. ‘Het zijn niet alleen Chineze, Russische en Amerikaanse geïnteresseerden die hier binnenlopen, de Spiegelstraat is een begrip onder Nederlandse kunstliefhebbers.’ Onlangs verscheepte Bruil & Brandsma een 16e eeuws sculptuur naar Zuid Amerika en Schreuder bracht een gouache van de Vesuvius terug naar Italie.

Lars Gude verhuist met dezelfde verwachtingen zijn zaak van de Overtoom naar de Nieuwe Spiegelstraat. ‘Onze klokken, barometers en wetenschappelijke instrumenten genieten internationale belangstelling. We maken het onze klanten gemakkelijk door naar het Spiegelkwartier te komen.

Leave a Reply