Nieuwe trainer ’t Knooppunt kent valse start

AMSTERDAM Deze winterstop werd bekend dat de Amsterdamse zaalvoetbalvereniging ‘t Knooppunt per direct op zoek moest naar een nieuwe trainer. Khalid Elbaz kon door privé omstandigheden zijn werk niet meer goed uitvoeren. De bekende Belgische zaalvoetbaltrainer Carmelo Nieddu werd aangetrokken van FC Eindhoven om het doel, kampioen worden, te realiseren. Wedstrijdritme belde met de gloednieuwe hoofdtrainer.

FC Eindhoven
Nieddu wil niet te veel terugkijken op zijn breuk met Eindhoven. Hij vertelt vierenhalf jaar fantastisch samengewerkt te hebben, maar dat de club misschien teleurgesteld is in hem omdat hij hen in de winterstop moet verlaten. “Alles moet nu even overwaaien en daarna kunnen we hopelijk weer goed met elkaar omgaan.”

Eerste wedstrijd
De eerste wedstrijd onder leiding van Nieddu speelde ‘t Knooppunt tegen zvv Eindhoven. Deze werd verloren, terwijl ‘t Knooppunt dit seizoen onder leiding van Elbaz in totaal maar één wedstrijd verloor. Een pijnlijke binnenkomer. “Er waren al wat tekenen van verval en die hebben zich nu doorgezet. Er is echter wel heel veel kwaliteit in de selectie, we moeten de accenten gaan verleggen.

Kwaliteit van ‘t Knooppunt
Nieddu had verwacht dat zijn team organisatorisch verder zou zijn. Daar valt nog veel winst te halen. “Als we zo spelen tegen AORC of LEBO ga je onze pijnpunten zien, in balverlies valt veel werk te doen.” Echter ziet de nieuwe trainer genoeg mogelijkheden voor zijn voetballende ploeg. We willen eerste worden en landskampioen worden.”

Lebo
De vorige wedstrijd werd met 8-3 verloren van Lebo, Nieddu voelt nu al een positieve rivaliteit. De derby’s tegen Lebo gaan om het kampioenschap van Amsterdam. Die wedstrijd zal ‘t Knooppunt willen laten zien dat het met recht bovenaan staat.

Beluister hier het hele interview:


More Berichten for Show:

Comments are closed.