NK Allround & NK Sprint in Olympisch Stadion

De Nederlandse schaatsers rijden volgend jaar na de Olympische Winterspelen op een bijzondere plek de NK allround en NK sprint. Het Olympisch Stadion in Amsterdam krijgt een mobiele kunstijsbaan, waar ook officiële langebaanwedstrijden op gereden mogen worden. Tijdens de wedstrijddagen kunnen zo’n 15.000 toeschouwers het stadion in.

Eén van de initiatiefnemers van het project is Rintje Ritsma. De voormalige schaatsvedette is een liefhebber van banen in de buitenlucht. Zijn droom komt uit: ‘Het ‘Bislett-gevoel’ van vroeger, gecombineerd met de wereld van nu, dat is uniek’, zegt Ritsma, die daarmee doelt op het Bislett-stadion in Oslo waarin vroeger ook werd geschaatst.

De ‘Coolste Baan van Nederland’, zo zal het Olympisch Stadion gedoopt worden en tal van evenementen zullen er plaatshebben. Als afsluiting komen de beste schaatsers van 28 februari tot en met 2 maart, vlak na de Winterspelen in Sotsji, op de mobiele baan strijden om de Nederlandse titels allround en sprint. Tijdens de wedstrijddagen kunnen zo’n 15.000 toeschouwers het stadion in.

Volgens de KNSB past dit initiatief in het streven om de schaatssport meer onder de aandacht te brengen. ,,Een belangrijk onderwerp hierbij is het schaatsen naar de mensen toe te brengen”, zegt algemeen directeur Paul Sanders. ,,We willen samen met onze topsporters en partners de harten van de fans raken.”

Leave a Reply