Nout Wellink:’Er is een groeiend voorzichtig optimisme’

foto: Menne Vellinga ©2013 AmsterdamFM
foto: Menne Vellinga ©2013 AmsterdamFM
Sandro Kortekaas en Nout Wellink voor MooiMan

Op de laatste middag van de Affordable Art Fair spreekt Menne Vellinga met Nout Wellink en Jan van Stralen: ArtFairNoutWellink

Oud president directeur van de Nederlandse Bank, Nout Wellink zegt tegen AmsterdamFM (Menne Vellinga) verrast te zijn dat het zo druk is op de kunstbeurs van Affordable Art Fair in Amsterdam Noord. Het brengt volgens hem ook problemen mee, namelijk het vinden van een parkeerplaats.
Op de vraag of het meenemen van kunst, alsof het een krokettenhandel is, een teken is zegt Wellink: ‘Als er gekocht wordt is het een goed teken. Dan betekent het dat men zich wat opgewekter over de toekomst gaat voelen.’ En of dat het gevoel is wat er in het algemeen heerst zegt de oud bankier:‘Er is een groeiend optimisme, maar voorzichtig optimisme’. Wellink denkt dat dat terecht is.

Op de beurs waar de prijzen relatief laag zijn (50-5000 euro) kan met dat voorzichtige optimisme misschien iets leuks worden gekocht?
Nout Wellink tenslotte:‘Er kunnen hele leuke dingen worden gekocht. Laag kwa prijs is altijd betrekkelijk. Je ziet ook zo dingen die meerdere duizenden euro’s kosten. Voor niks is het bepaald niet.’

Mensen flauw van negatieve praat
Jan van Stralen van Galerie MooiMan is een van de standhouders. Met zijn partner Sandro Kortekaas hebben zij zich eerder op de Affordable Art Fair in Amsterdam gepresenteerd met hun ruime collectie mannenkunst. Van Stralen tegenover AmsterdamFM:’We hebben een goede verkoop gehad. Voor het eerst kunnen we zeggen we hebben winst gedraaid.’ Op de vraag of er eindelijk licht aan het eind van de tunnel is zegt Jan van Stralen:‘De mensen worden flauw van negatieve praat. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar ik weet nog niet helemaal waar het eind van de tunnel is. (…) Wat kan het ook verrekken we gaan nu iets moois kopen’.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?