Nu vanuit Scheltema: AmsterdamKookt!

Een nieuw AmsterdamFM programma: AmsterdamKookt! En ja, inderdaad, dat gaat over koken en dan met name over kookboeken. Een kookboekenpraatprogramma (bonuspunten bij Scrabble!). Iedere maand bespreekt een vast panel, samen met wisselende gasten, het Kookboek van de Maand. Dit kookboek wordt, vaak in samenspraak met de kookboekenafdeling van boekhandel Scheltema, uitgekozen. De panelleden gaan er vervolgens mee aan de slag en wisselen in AmsterdamKookt hun ervaringen uit: wat hebben we gekookt, wat vonden we daarvan, was het makkelijk of moeilijk, klopten de recepten, hoe was de vormgeving, en uiteraard de hamvraag: was het lekker?

Verder bespreken we iedere aflevering een kookgadget, gaan we op zoek naar de verborgen culinaire pareltjes van Amsterdam en vertellen we de laatste culinaire wetenswaardigheden.

Het panel bestaat uit:

  • Judith Cyrus, kok en schrijver van het kookboek Paramaribo, een culinaire smeltkroes,
  • Esther Erwteman, kok, cateraar, eigenaar van Esther’s Cookery en schrijver van het kookboek Nosh, vegetarische recepten uit mijn Joodse Keuken,
  • Oscar de Lint, kok, receptontwikkelaar, foodstylist,
  • Marieke Strobbe, tekstschrijver en co-auteur van Paramaribo, een culinaire smeltkroes,
  • Mick van der Velden, programmamaker, technicus en enthousiast hobbykok

In de eerste aflevering stelt het panel zich voor:

In het culinaire nieuws bespreken we het initiatief Klappen met Flappen.

Alweer meer dan een jaar geleden, op 17 maart 2020, klapten we met heel Nederland voor onze zorg. Zij knokten in de frontlinie voor ons bestaan en wij bedankten hen met een daverend applaus.

De zorghelden knokken een jaar later nog steeds voor ons. Maar ook de horeca knokt voor haar eigen bestaan! En zo ontstond dit idee. Help je mee? Ga dan naar KlappenmetFlappen.nl

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?