NUHR-raam in de Kleine Komedie ter ere van het 25-jarig jubileum

Foto: Bos Theaterproducties

Theatergroep NUHR (Niet Uit Het Raam), bestaande uit Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas, heeft een eigen raam gekregen in De Kleine Komedie in Amsterdam. Collega cabaretier Bert Visscher onthulde samen met de mannen van NUHR het eerbetoon voor hun 25-jarig jubileum. In het raam is het logo van NUHR met ’25 jaar’ gegraveerd. De afbeelding is ongeveer 20 bij 20 centimeter groot en zit in een muur van de foyer van de Kleine Komedie.

Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Viggo Waas ontmoetten elkaar in 1987 op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Daar richtten zij NUHR op voor het lustrumfeest van de ALO. Ze kwamen dat jaar ook in de finale van het cabaretfestival Cameretten en kregen landelijke bekendheid. De rest is geschiedenis: de groep klom gestaag naar een stevige positie aan de top van het Nederlandse cabaret. Niet in de laatste plaats door troef Eddie B. Wahr die in 1998 van het trio een blijvend kwartet maakte. Een bekroning volgde in 2004 met de Poelifinario voor Over de Top.

In gesprek met NUHR
Verslaggeefster Amber Roner was in de Kleine Komedie en sprak met alle betrokkenen.

Eddie B. Wahr is inmiddels al 15 jaar een vaste aanwinst van NUHR en hij vertelt over hoe dat zo gekomen is. 

Peter Heerschop is zeer vereerd met het eigen NUHR-raam in de Kleine Komedie, vertelt over hoe hij 25 jaar NUHR beleefd heeft en wat je kan verwachten van de nacht van NUHR.

Joep van Deudekom en Viggo Waas over het NUHR-raam, hun band met de Kleine Komedie en hun zilveren jubileum. 

Bert Visscher reikte het NUHR-raam uit en vertelt hoe trots hij is op de mannen van NUHR. 

Luister ook de speech van Bert Visscher voorafgaand aan de onthulling van het NUHR-raam en de mooie woorden van Vivienne Ypma, directeur van de Kleine Komedie.

Jubileumvoorstelling
Om het zilveren jubileum te vieren treedt NUHR zes keer tot in de nacht op in de Kleine Komedie. Maandag was de eerste voorstelling. De cabaretiers ‘doen’ hoogte- en dieptepunten, nooit gespeelde scènes, verzoeknummers en een quiz. Ook zijn er gastoptredens van onder anderen Acda en de Munnik, Erik van Muiswinkel, Frank Lammers en Marissa van Eyle.

Meemaken is beleven!
Als je erbij wilt zijn, moet je wel je best doen. Houd de website en/of de kassa van de Kleine Komedie in de gaten. Misschien dat er nog afzeggers zijn van wie je de kaartjes over kunt nemen. Lees voor meer informatie de procedure op de website van de Kleine Komedie.

Meer informatie over NUHR vind je op hun website of bij Bos Theaterporducties.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?