Olympische droom Ladies Sevens voorbij!

Dit weekend moest het gebeuren voor de dames van bondscoach Chris Lane. De Ladies Sevens moesten namelijk bij de beste drie landen eindigen tijdens het pré- OKT in Lissabon. Als dit zou lukken dan mochten ze nog hopen op een ticket voor de Olympische Spelen in Rio in 2016.

 

Op zaterdag 18 juli begon Nederland goed. De drie poule wedstrijden werden overtuigend gewonnen. De dames werden ook niet echt getest.  De dames van Zweden,Finland en Italië werden gemakkelijk opzij gezet.

 

Vandaag was het dus erop of eronder voor de ladies. Er werd wederom weer keurig gestart met een overwinning op de Belgen. Het werd 17-0. Tijdens de halve finale moest er gewonnen worden van Spanje. De Spaanse ploeg die de dames al vaker dit seizoen in de weg zaten wisten ook nu weer Nederland op de pijnbank te leggen. Het werd 21-5. Door het verlies moest er gewonnen worden om de 3/4 plaats van het thuisland Portugal. Zou dit gebeuren dan was de Olympische droom nog levend. Het ging echter volledig mis. De dames verloren met 12-5 en zijn hierdoor uitgeschakeld voor de race om een ticket voor de Olympische Spelen.

 

Na al eerder het kwijtraken van de A- status van het NOC/NSF is dit wederom weer een flinke dreun voor de ploeg van Chris Lane. Vooraf was er al de nodige verbazing toen Chris Lane zijn selectie bekend maakte voor dit toernooi in Lissabon. Hij liet namelijk ster speelster Annemarije van Rossum thuis. Op het einde van de 1e speeldag in Lissabon raakte hij ook nog eens Tessa Veldhuis kwijt. Ze moest per brancard het veld verlaten na een zware val. Hierdoor moest Nederland een hoop snelheid inleveren, ook door het ontbreken van de geblesseerde Paula Schouten. Deze drie dames zorgen normaal voor veel snelheid binnen het team van de Ladies Sevens. Pien Selbeck was wel van de partij en liet bij vlagen zien dat zij de beste speelster is op dit moment binnen de selectie. Helaas was het dus niet genoeg om zich uiteindelijk te plaatsen voor het laatste OKT toernooi in 2016.

 

Comments are closed.