OM eist tbs tegen minderjarige

Justitie heeft vanochtend vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 17-jarige jongen, dat schrijft Het Parool vandaag. De jongen wordt verdacht van gewapende overvallen en een gijzeling. Zijn 18-jarige medeverdachte, die in een rolstoel zit als gevolg van een politiekogel, hoorde zeven jaar gevangenisstraf eisen.

Het is in Amsterdam twee keer eerder voorgekomen dat tbs werd geëist tegen een minderjarige. Beide keren werd deze eis door de rechtbank gevolgd.

De verdachten overvielen een toko, een restaurant, de AH aan de Oostelijke Handelskade, twee snackbars in Nieuw-Vennep en gijzelden willekeurige buurtbewoners. Het Openbaar Ministerie meent dat het tweetal, Stefan T. en Sheldon V., die minderjarig waren tijdens het plegen van de misdrijven, bestraft moeten worden volgens het volwassenen-strafrecht.

De maatschappelijke impact van hun daden, het leed van de slachtoffers en hun eigen ‘volwassen’ opstelling geven daar aanleiding toe, aldus het OM. Op grond van dezelfde argumenten werd de zaak deze week in openbaarheid behandeld en niet, als te doen gebruikelijk bij zulke jonge verdachten, achter gesloten deuren.

Leave a Reply