Ondernemers Jan Eef pakken veiligheid aan

Ondernemers in het winkelgebied Jan Evertsenstraat/Mercatorplein slaan de handen ineen om de veiligheid in de straat verder te verbeteren. In het kader van de week van de veiligheid werden ondernemers en hun personeel bewust gemaakt van de mogelijkheden die zij zelf hebben om de veiligheid in hun zaak te vergroten.
Portefeuillehouder Veiligheid Martien Kuitenbrouwer: “Het is erg belangrijk dat ondernemers zich veilig voelen in hun eigen straat, en ook beseffen dat zij zelf bij kunnen dragen aan deze veiligheid. Daar wilden we graag wat mee doen.”

Stadsdeel West en de Kamer van Koophandel financierden daarom een ‘Awareness’ project. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Geef om de Jan Eef, de politie en met ondernemers.Het gedrag van de ondernemer in de winkel staat centraal tijdens het project. Een belangrijk onderdeel van het project zijn twee ‘secret scanners’. In overleg met de winkeliers is op een onverwacht moment een aantal winkels bezocht met een verborgen camera. Wanneer de gelegenheid zich voordeed, ‘leenden’ de secret scanners een artikel uit de winkel.Tijdens de workshopavond op 18 oktober kregen de ondernemers deze beelden te zien. Op de film was duidelijk te zien hoe ‘winkeldieven’ te werk gaan en ondernemers om de tuin probeerden te leiden. Een aantal ondernemers uit de straat kregen een pluim: winkeldiefstal was praktisch onmogelijk.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?