Stopera op zondag

‘Ruimte scheppen voor andere stemmen’

22 mei 2016 at 15:08 Comments are Disabled

Jaap Kooijman, UHD Mediastudies aan de UvA, leidde vandaag Stopera op Zondag in. Kooijman legt een link tussen Beyoncé en Sylvana Simons: beide dames worden beschuldigt van polarisatie en worden weggezet als drammerig. Maar is juist deze reactie niet wat polariseert?  

‘Cultuur moet een waarde hebben’

22 mei 2016 at 15:00 Comments are Disabled

In Stopera op Zondag staat op 22 mei kunst & cultuur in Amsterdam centraal. Amsterdammers boffen: er is veel te doen op het gebied van kunst& cultuur. Van Concertgebouw tot broedplaats: het aanbod is breed. Maar hoe toegankelijk is kunst & cultuur in Amsterdam? Gemeenteraadsleden Pia van den Berg (PvdA) en Zeeger ErnstingRead More

Column: pretinflatie

22 mei 2016 at 14:59 Comments are Disabled

Columnist Alexander Nasse bespreekt de petitie tégen een festivalstop in Amsterdam. Er zou volgens hem wel meer oog mogen zijn voor de mooie kanten van schaarste: want met 350 festivals per jaar in Amsterdam is het niet gek dat mensen gaan klagen.    

Talentontwikkeling al jaren prioriteit in Amsterdams kunst- en cultuurbeleid

22 mei 2016 at 14:58 Comments are Disabled

Amsterdam staat aan de vooravond van een nieuw Kunstenplan. Vanaf volgend jaar gaat niet langer de gemeenteraad over de verdeling van de subsidies, maar het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. Wat voor gevolgen gaat dit hebben? Mirjam Barendregt is directeur van het Grachtenfestival, welke rol speelt de gemeenteraad en het KunstenplanRead More

‘Jonge musici laten zich niet in hokjes duwen’

22 mei 2016 at 14:55 Comments are Disabled

In augustus staat de 19e editie van het Grachtenfestival voor de deur. Mirjam Barendregt is sinds 2 jaar directeur van dit festival en vertelt waarom er naast klassieke muziek óók jazz en wereldmuziek te horen is.      

‘De stad voor iedereen behouden’

9 mei 2016 at 19:48 Comments are Disabled

Duurzaamheid, gelijkheid, sociale woningbouw, de politieke jongerenorganisaties houden zich met veel verschillende thema’s bezig. Iedereen is het over eens dat de stad voor iedereen moet worden behouden, maar hoe pakken we dat aan?

‘Politieke jongerenorganisaties stellen de politiek scherp’

9 mei 2016 at 19:43 Comments are Disabled

In reactie op de column van Luuc Brans stellen de vier politieke jongeren dat politieke jongerenorganisaties misschien niet van levensbelang zijn, maar wel een goede rol in de politiek spelen.  

Column: hoe relevant zijn politieke jongerenpartijen?

9 mei 2016 at 19:38 Comments are Disabled

Columnist Luuc Brans vraagt zich af of politieke jongerenpartijen hun langste tijd hebben gehad. Jongeren engageren zich tegenwoordig buiten de vaste politieke kaders, zie bijvoorbeeld de Maagdenhuisbezetting van vorig jaar. Valt er nog iets te redden?

‘Niet alleen mopperen maar ook meedoen’

9 mei 2016 at 19:33 Comments are Disabled

Stopera op Zondag stond op 8 mei in het teken van de politieke jongerenvertegenwoordiging in Amsterdam. Jongeren van vier politieke jongerenorganisaties – Caesar Bast (JS), Anouk Levert (DWARS), Diyar Jassim (ROOD) en Renate Wijmenga (CDJA) – schoven aan om het met presentatrice Clara van de Wiel te hebben over hunRead More

Marietje Schaake: meer diplomatieke druk op Turkije

24 april 2016 at 14:41 Comments are Disabled

Op zaterdag 23 april werd columniste Ebru Umar opgepakt in Turkije. Volgens Paul Tang drijft Turkije ver af van waar Europa voor staat. En Marietje Schaake vindt dat er veel te weinig politieke druk op het land wordt uitgeoefend.