Onderzoek naar mogelijk valse aangifte

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam stelt een onderzoek in naar een mogelijk valse aangifte van mishandeling en diefstal. De aangifte is gedaan door een 24-jarige Bussumer die zegt door vijf Marokkaanse jongens te zijn mishandeld en beroofd.

De 24-jarige aangever zou op 1 september 2012 na een bezoek aan een festival in Hilversum op de Mies Bouwmanboulevard van zijn fiets zijn getrapt. Volgens de man is hij daarna mishandeld, gestoken met een mes en beroofd van zijn portemonnee, fiets en mobiele telefoon. Ook zouden zijn schoenen door zijn belagers zijn uitgetrokken waardoor hij op sokken naar het politiebureau is gelopen waar hij aangifte zou hebben gedaan. Volgens de man zou de politie hem aan zijn lot hebben overgelaten door hem niet naar huis te brengen. De Bussumer moest daardoor op zijn sokken en met wonden naar huis lopen.

De politie heeft na het incident en melding ervan in de krant de politiesystemen gecontroleerd. Hieruit bleek dat er in de nacht van vrijdag 1 september geen aangifte is gedaan van mishandeling en beroving. De man heeft toen alsnog aangifte gedaan.De politie heeft verder uitgebreid onderzoek verricht naar de mogelijke mishandeling en de diefstal van de fiets, portemonnee en mobiele telefoon van de 24-jarige man. Uit dit onderzoek blijkt uit niets dat het incident heeft plaatsgevonden.

 

Leave a Reply