One Night Stand: Arezo

 

Zes duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten.Het is één van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. Alle films gingen in premiere op 28 september op het Nederlands Film festival. In deze negende editie is het vanavond de beurt aan Arezo van Wiam Al Zabari. In deze film komen zijn twee passies bij elkaar: dans en film. 

 

In Arezo krijgt de van oorsprong Iraanse choreografe en danseres Arezo onaangekondigd bezoek van haar broer Koshan. In sobere kleurstelling verbeeldt de regisseur de worsteling van twee mensen die proberen uiting te geven aan een trauma uit het verleden dat ze gemeenschappelijk hebben, maar niet kunnen delen.

 

In Kunst en Cultuur sprak presentatrice Amber Roner met hoofdrolspeelster Roshanak Morrowatian, net als haar personage Arezo is zij op jonge leeftijd gevlucht uit haar land vaderland. 

 

De film Arezo wordt 12 december om 23.15uur uitgezonden op NPO 2 en is na afloop terug te kijken via de website van de NTR

Comments are closed.