One Night Stand Film: De Leerling

Regisseur Rutger Veenstra is de vierde in de serie korte films die we volgen met AmsterdamFM. Rutger is net een van de talentvolle makers die met hulp van oa het Nederlands Filmfonds een film mocht maken als onderdeel van de tiende editie van de One Night Stand. Tijdens het Nederlands Film Festival beleven deze korte films de landelijke premiere en in navolging daarvan worden ze uitgezonden op NPO3.

 

Rutger heeft in tegenstelling tot de anderen behalve de regie ook het scenario op zijn naam staan van zijn film: De Leerling. Het verhaal gaat over Lana (eind dertig), een docente Nederlands op de middelbare school, die zich geen raad weet met nieuwe leerling Benny (17), een agressief maar tegelijkertijd uiterst koelbloedig alfamannetje. Benny heeft met zijn intimiderende gedrag een verlammende werking op Lana’ s functioneren en zij probeert uit alle macht aan Benny’ s duistere aantrekkingskracht te ontkomen.

 

One Night Stand

One Night Stand Onder de titel One Night Stand presenteren NTR, VARA en VPRO dit jaar zes nieuwe films, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Dit jaar gaat de tiende lichting in première op het Nederlands Film Festival op zondag 27 september. De films worden van 4 tot en met 9 oktober uitgezonden op NPO 3. De film de Leerling wordt 9 oktober 22.10 uur uitgezonden op NPO 3. Terugkijken kan via de website van de NTR.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?