One Night Stand film: Wildflowers

Filmmaker, regisseur en schrijver Alieke van Saarloos. Zij maakte samen met scenarioschrijver Anne Hofhuis de Nederlandse korte film Wildflowers. En mocht je vaker naar Kunst & Cultuur hebben geluisterd, dan begrijp je dat de One Night Stands voor de deur staan. Het is de tiende editie van deze jaarlijks terugkerende serie korte films door talentvolle makers duo’s. Traditiegetrouw gaan de films in premiere op het Nederlands Film Festival eind september, waarna ze begin oktober voor het grote publiek te zien zijn op NPO3.

 

Ook dit seizoen volgt Amber Roner in Kunst & Cultuur de makers van deze One Night Stands. Alieke van Saarloos is de eerste aan tafel en met haar gaat Amber Roner in gesprek over de zoektocht naar vrijheid wat centraal staat in haar film Wildflowers naar een scenario van Anne Hofhuis.

 

Wildflowers

Juke leeft een ogenschijnlijk gelukkig gezinsleven op een Friese melkboerderij. Nieuwkomer uit de stad, Joan, wakkert bij Juke het verlangen naar vrijheid en avontuur aan. Ze laat zich meevoeren naar een nieuwe horizon achter de dijken. Juke moet kiezen waar ze werkelijk thuis hoort. Met: Dette Glashouwer, Suzan Boogaerdt en Marcel Faber.

 

One Night Stand

Onder de titel One Night Stand presenteren NTR, VARA en VPRO dit jaar zes nieuwe films, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. Dit jaar gaat de tiende lichting in première op het Nederlands Film Festival op zondag 27 september. De films worden van 4 tot en met 9 oktober uitgezonden op NPO 3. De film Wildflowers wordt 7 oktober 22.30uur uitgezonden op NPO 3. Terugkijken kan via de website van de NTR.

 

Comments are closed.