Ontdek de kunst van Zuid

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2012 vindt in Stadsdeel Zuid de manifestatie Ontdek de Kunst van Zuid plaats. Deze manifestatie wil de toegang tot en de presentatie van beeldende kunst in Amsterdam Zuid bevorderen. Ontdek de Kunst van Zuid wil kunst onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek uit Amsterdam Zuid, uit de rest van Amsterdam en daarbuiten. Ontdek de Kunst van Zuid is een platform voor beeldende kunstenaars, kunstenaarsinitiatieven en -instellingen, culturele instellingen en andere partijen die zich willen aansluiten om zich aan het publiek te tonen. En het is een spannende ontdekkingstocht voor bezoekers naar kunst in Zuid en onderweg kunnen zij ook volop van de architectuur (Berlage, Van Eesteren, Wils) genieten. Over heel Amsterdam Zuid verspreid komen diverse beeldende kunst presentaties, ieder met een eigen karakter en voortkomend uit de betreffende wijk.
Ontdek de Kunst van Zuid bestaat uit een reeks van manifestatieharten / kunstknooppunten in Zuid waar activiteiten van kunstenaars, kunstenaarsgroepen, instellingen en andere initiatieven plaatsvinden. Zoals de ‘Open Zuidas’, ‘Kunst en Open Ateliers aan de Schinkel’ (Hoofddorpplein-, Schinkel-, Stadionbuurt en het Olympisch Kwartier), ‘Kunst op verrassende locaties zoals Station De Pijp’ en ‘Open Ateliers in De Pijp’.

Er komt goede informatie over de vervoersmogelijkheden binnen het manifestatiegebied van Ontdek de Kunst van Zuid. Waarbij bezoekers zoveel mogelijk worden verleid de manifestatie per fiets of openbaar vervoer te bezoeken.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?