Ook Sinterklaas voor kinderen in armoede

Ongeveer 280 kinderen worden vandaag in de Balie alsnog blij gemaakt met een cadeautje van Sint en Piet. De Sinterklaasbank Amsterdam wil op deze manier Sinterklaas vieren met kinderen uit financieel minder daadkrachtige gezinnen.

De stichting Sinterklaasbank werd in 2008 opgericht in samenwerking met de voedselbank Naarden-Bussum. Aanleiding hiervoor betrof de vele arme gezinnen waarmee initiatiefneemster Elisa Nuij werd geconfronteerd tijdens haar werkzaamheden voor de zedenpolitie Amsterdam. De Sinterklaasbank werkt naast Voedselbanken ook samen met onder meer scholen, Blijf van mijn Lijfhuizen, Crisisopvang en – voor het eerst dit jaar – met kleine ZZP’ers en het MKB  die door de economische crisis in zwaar weer zijn geraakt.

Oprichtster Elisa Nuij benadrukt aan Amsterdam FM de contradictie. Enerzijds is er door de vele vrijwilligers een groei waar te nemen en kunnen steeds meer kinderen door de stichting Sinterklaas vieren. Anderzijds is er van vreugde geen sprake en is het schrijnend om te zien dat de stichting hard nodig is, zo laat Nuij weten.

Leave a Reply