Ook studentenbond tegen nieuwe woningdeelwetgeving

Ook studentenvakbond ASVA adviseert de gemeenteraad om tegen de nieuwe regels voor het delen van woningen te stemmen. De ASVA vreest dat met de nieuwe regels duizenden studenten op straat komen te staan, omdat bijna alle woningen kleiner zijn dan de vereiste zestig vierkante meter.
De ASVA wil dat de partijen weer rond de tafel gaan zitten om met werkbare regels te komen. ‘In een stad als Amsterdam moet het mogelijk zijn om als drie studenten of starters een woning te kunnen delen.’
‘Onze grootste zorg is dat na invoering van de regels duizenden studenten illegaal een huis bewonen en bij uitvoering van de regels op straat worden gezet’, zegt Esther Crabbendam, voorzitter van de studentenvakbond.

Eerder werd al bekend dat veel huurders in de Pijp ook de dupe zullen zijn, daar daar zowat alle huizen kleiner zijn dan de benodigde 60 vierkante meter. Er wordt door geen van de tegenstribbelende partijen getwijfeld aan de intentie van de nieuwe maatregelen, te meer aan de of niet veel groepen huurders op korte termijn de dupe zullen worden.

Leave a Reply