Opening eerste Nederlandse Depressiegala door Minister Schippers

Maandagavond opende Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Theater Amsterdam het eerste Nederlandse Depressiegala. Ze maakt 10 miljoen euro vrij voor onderzoek naar preventie, signalering en zorg op maat in de geestelijke gezondheidszorg. Ook wil ze in samenwerking met de organisatoren van het gala een grote publiekscampagne ontwikkelen om depressiviteit bespreekbaar te maken.
Het Depressiegala werd georganiseerd door psychiaters Esther van Fenema en Bram Bakker, en behartiger van patiëntenbelangen, Mariëlle Horsting. Samen met de ervaringsdeskundigen en artiesten die de avond verzorgden, vroegen ze aandacht om kennis over depressie te vergroten en taboes te doorbreken.

Er waren optredens van onder andere Mike Boddé, Martine Sandifort, Maarten Engeltjes, June Noa, Wende Snijders, Javier Guzman, Marjolijn van Kooten en Karin Bloemen. Anita Witzier presenteerde de avond. Bram Bakker is tevreden over het eerste Depressiegala en wil er graag een jaarlijkse en internationale traditie van maken.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?