Opkomst “TerrorJaapjes” van 10 jaar

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) slaat alarm om het groeiend aantal steden dat last heeft van heel jonge relschoppers. Het gaat om kinderen van 12 jaar en jonger.

Gemiddeld komt ieder jaar een op de 500 kinderen tussen de 4 en 12 jaar in aanraking met de politie, wat resulteert in een kleine 2000 kinderen. AmsterdamFM-dj en connaisseur Daan van den Wijngaard vindt de trend zorgwekkend maar niet onverwacht:”Wat je ziet is dat veel wijkprojecten worden wegbezuinigd. Sterker nog; het eerste waar het mes ingaat zijn de buurthuizen en -coaches. De gevolgen van die bezuinigingen zie je natuurlijk onmiddellijk terug in dit soort cijfers.”

De gemeentewet die de burgemeester de ouders van kinderen erop toe laten zien dat de kinderen ‘s nachts niet alleen buiten zijn staat op het punt om door de Eerste  Kamer geschrapt te worden. “Ontzettend dom,” vindt Van den Wijngaard:”Dan maak je wat eigenlijk de grootste buurtcoach van allemaal is, totaal monddood.” De VNG pleit tevens voor behoud van het wetsartikel.

 

Leave a Reply