Opnieuw anti homogerelateerd geweld tijdens Gay Pride

Tijdens het gay pride-weekend in Amsterdam was er ook dit jaar weer anti homogerelateerd geweld. Leidenaar Hans en zijn heteroseksuele neef zitten nog met de gevolgen.

Hans liep zaterdag jl. liep met zijn neef en twee vrienden op de Kloveniersburgwal richting de Nieuwmarkt. Ze liepen op de rijbaan. Achter hen kwam een auto met hoge snelheid aanzetten. Door middel van claxonneren maakte de auto duidelijk de groep te willen passeren.

Dit ging blijkbaar niet snel genoeg waarna de bijrijder ‘Opsodemieteren, kankerhomo’s’, begon te schreeuwen. ‘Mijn 21-jarige neef is niet zo bang en probeerde de zaak te sussen. De bijrijder greep de arm van mijn neef. Hij sprong uit de auto en gedroeg zich zeer agressief’, zo vertelt Hansaan de Gay Krant.

Voordat de neef van Hans er erg in had, had hij een dreun op zijn kaak te pakken. Hij had een behoorlijke breuk in zijn kaak waardoor een operatie onvermijdelijk was.

Hans vertelt aan Amsterdam FM zijn verhaal. Waarin duidelijk wordt dat hij met zijn neef op verzoek van Roze en Blauw in Amsterdam bij de politie aangifte gaat doen.

Leave a Reply