Opnieuw spanningen bij Slotervaartziekenhuis

Bij het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis verdwijnen 137 van de 1100 banen, dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt. De directie verwacht dat ongeveer 80 mensen worden ontslagen, de rest van het banenverlies kan worden opgevangen door natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten. Er volgt nog wel een overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad over de invulling van de reorganisatie.

 

Een van de voorstellen is dat het Slotervaartziekenhuis meer gaat samenwerken met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, waar een deel van de voorzieningen al aan verkocht is. Verder wil het Slotervaartziekenhuis ruimte verhuren aan externe partijen. 

 

Naast de onrust van de reorganisatie krijgt het Slotervaartziekenhuis  weer te maken met de nasleep van het conflict met ex-directeur Aysel Erbudak. Zij is opnieuw een rechtszaak begonnen  tegen het ziekenhuis en de voormalige eigenaren.

Erbudak eist een vernietiging van de aandelenemissie, dat is een uitgifte van nieuwe aandelen.  Dit proces is volgens haar onrechtmatig verlopen,  waardoor voormalig eigenaar Delta de meerderheid van de aandelen in handen kreeg, en het ziekenhuis kon verkopen aan de huidige eigenaar Loek Winter. Dit had tot gevolg dat haar (familie)aandeel verwaterde tot minder dan 1%. 


De zaak dient op 11 April voor de rechtbank in Amsterdam. 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?