Opnieuw zege JOS/Watergraafsmeer

JOS/Watergraafsmeer wist zondag ook de thuiswedstrijd tegen Pancratius te winnen. Door doelpunten van Roy Bussman en Paul Bekker werd het 2-0 voor de koploper in de eerste klasse.
Lange tijd kon JOS/Watergraafsmeer het veldoverwicht niet in doelrijke kansen uitdrukken. Bovendien deelden de bezoekers uit Badhoevedorp met spaarzame tegenaanvallen enkele plaagstootjes uit. Bij een van die mogelijkheden blesseerde Pancratius-smaakmaker Tony Schreurs zich aan zijn hamstring. Naar het zich laat aanzien is hij de komende weken niet inzetbaar. Een gevoelig verlies voor Pancratius. Plotseling regen de kansen voor JOS/Watergraafsmeer zich aaneen.

Paul Bekker zag zijn schuiver in de verre hoek gepareerd worden door de goed keepende Roy Schut en de lat stond een treffer van Maurice Renger in de weg. Op slag van rust was het eindelijk raak. Bekker verlengde een afgemeten dieptepass van Renger knap met het hoofd, waarna Roy Bussman een vrije doortocht richting Pancratius doel kreeg. Hij schoof de 1-0 langs Schut in de verre hoek.

Na rust herpakte Pancratius zich, zonder echt gevaarlijk te kunnen worden overigens. Maar omdat de bevrijdende 2-0 lang uitbleef, mochten de bezoekers aan een punt blijven denken. Pas in de negentigste minuut besliste topscorer Bekker het duel met een rake kopbal na het voorbereidende werk van invaller Jaap Lorier.

Door de winst komt JOS/Watergraafsmeer op veertig punten uit zeventien wedstrijden. Het behoudt daarmee de marge van twee punten voorsprong op Zeeburgia (dat nog wel een duel te goed heeft) en De Dijk. Na de zege op directe concurrent Zeeburgia afgelopen donderdag dus opnieuw reden tot juichen op sportpark Drieburg, al hield het volgens Paul Bekker niet over.

Paul Bekker was met het hoofd bij beide doelpunten betrokken. Hij bereidde de openingstreffer voor en knikte de 2-0 zelf binnen. Dat was alweer zijn zestiende doelpunt van het seizoen. De spits is dus behoorlijk op dreef.