Oranje verliest in ArenA met 1-2 van Bulgarije

Het Nederlands elftal is de oefencampagne voor het EK slecht begonnen. In de Amsterdam ArenA counterden de Bulgaren naar een 1-2 overwinning. Het was de tweede nederlaag voor Oranje binnen een week. Dinsdag werd met 2-3 verloren van Bayern Munchen.
In een bijna volle ArenA wist Nederland niet echt te overtuigen. Het baltempo was te laag en er werd te weinig over de vleugels gespeeld.

Vlak voor rust scoorde Robin van Persie na een schitterend steekpasje van Wesley Sneijder. Na rust scoorde Bulgarije uit een penalty, na een handsbal van Rafael van der Vaart. Nederland verkrampte na die 1-1. Een kwartier voor tijd was er weer wat opwinding in het stadion. Arjen Robben kwam onder luid gejuich in het veld. Over Wiedergutmachung gesproken. Oranje werd weer wat dreigender, maar wist niet te scoren.

Vlak voor tijd maakte Heitinga zijn enige fout van de wedstrijd. Maar die was wel fataal. Hij wilde breed spelen op Stijn Schaars, maar PSV-verdediger Manolev doorzag dat en was er vandoor. Uit zijn voorzet knikte invaller Micanski fraai binnen.

Het was de eerste thuisnederlaag van Oranje sinds 2008.

Na afloop sprak Amsterdam FM met Ajacied en rechtsback Gregory van der Wiel en oud-Ajacied John Heitinga.