Oud en nieuw rustig verlopen

De jaarwisseling is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Op wat brandjes in huis en in afvalcontainers na zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. De hulpdiensten komen later vandaag met cijfers over de jaarwisseling. Geweld tegen hulpverleners wordt met oud en nieuw veel zwaarder gestraft dan op andere momenten in het jaar. Deze verdachten komen binnen een paar dagen voor de rechter en worden met het supersnelrecht berecht.

Veel mensen hebben bij het Scheepvaartmuseum het nieuwe jaar ingeluid op het Nieuwjaarsfeest van de Staatsloterij. Om 00:00 uur barstte er een enorme vuurwerkshow los op pontons in het Oosterdok. Ook op de Dam was het erg druk. In Floradorp in Noord is er een nieuwjaarsvuur van tientallen meters hoog ontstoken en vanmiddag vindt bij de Sloterplas de jaarlijkse Nieuwjaarsduik plaats.

Bij het landelijke meldpunt voor vuurwerkoverlast van GroenLinks zijn vannacht, kort na de jaarwisseling, meer dan 75.000 klachten binnengekomen, waarvan meer dan 3000 uit Amsterdam Oost.

Leave a Reply