Ouderen gaan aan de social media

Vier jonge mediastudenten zijn begonnen met SOCIALgrey omdat ze ouderen meer willen leren over social media. Ze willen workshops geven aan ouderen waarin ze vooral proberen om de angst weg te nemen (bijvoorbeeld rondom de privacy) en om er een gezellige middag van te maken.

Student Amber Spitteler: ‘Social media is zo explosief gegroeid en is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wij, de jongeren, zijn hiermee opgegroeid, maar dat geldt maar voor een klein deel van de Nederlandse samenleving. Wij willen ook de ouderen op social media krijgen, en gaan ze daarmee helpen.’

Ouderen, die al actief zijn op internet en interesse hebben in de wereld van social media, kunnen zich aanmelden voor een workshop. Na de aanmelding gaan de vier jonge ondernemers met hun in gesprek om er zo achter te komen wat ze precies willen leren. Aan de hand van dit gesprek, maken zij een op maat gemaakte workshop waardoor er precies wordt aangeboden wat men wil leren. De workshop vindt plaats bij mensen thuis, maar ook buurthuizen kunnen zich aanmelden. Voor de workshop dient men een eigen computer/tablet te hebben.

Leave a Reply