Overige commissarissen GVB hoeven nog niet weg

De twee overgebleven commissarissen bij het GVB mogen voorlopig aanblijven. Dat heeft het college van B&W afgesproken met het vervoerbedrijf. Dit meldt het Parool.
Volgens burgemeester Eberhard van der Laan is het onverantwoord nu ook de commissarissen Hans Bakker en Wietske Zeijlstra te vervangen. Wel is afgesproken dat ze ‘op een geeigend moment’ alsnog zullen opstappen, schrijft Van der Laan de gemeenteraad. Dat zal uiterlijk in mei 2013 gebeuren.

De raad van commissarissen kwam in opspraak toen uit onderzoek bleek dat de GVB-directie grote fouten had gemaakt bij het besturen van het bedrijf. Zo waren jaren wetten met betrekking tot aanbesteding genegeerd.

De gemeenteraad nam het de commissarissen kwalijk dat ze de misstanden niet hadden opgemerkt en GVB-directeuren een toeslag hadden toegekend. De PvdA eiste zelfs het onmiddellijke vertrek van de rvc.

Drie commissarissen stapten op. Jan Westerhoud vertrok al voor de publicatie van het onderzoek. Later volgden ook rvc-voorzitter Aad Veenman en Kitty Roozemond.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?