Pang: “We moeten nu stappen gaan maken om een stabiele ploeg te worden”

AMSTERDAM  AWDTV kwam dit seizoen voor het eerst uit in de Korfbal League. Uiteindelijk werden zij veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie wedstrijden. De inzet daarin voor AWDTV was om te zorgen dat ze zich wisten te handhaven in de Korfbal League en dat lukte ook. In the best of three serie van de play-downs wonnen de Amsterdammers van KV TOP uit Arnemuiden. Er werd twee keer achter elkaar gewonnen. “We zijn blij dat het ons gelukt is helemaal omdat we in beide duels niet goed hebben gespeeld.  Je ziet dan toch door de ervaring van spelen op het hoogste niveau dit seizoen dat we beter zijn dan een jaar geleden”, aldus Steffen Pang.

Pang kijkt terug op een zwaar seizoen. “We hebben wat tegenslagen gehad met blessures. Je merkt gewoon dat er veel van je lichaam gevraagd wordt als selectiespeler. Je doet het niet met acht spelers, maar je hebt gewoon echt je reservespelers ook nodig.” Hij is ook van mening dat het korfbal allemaal een stuk aantrekkelijker is geworden. De oorzaken hiervan volgens hem zijn het instellen van de schotklok en er wordt veel meer gescoord.

De Korfbal League is dus afgelopen. Het nieuwe seizoen begint pas eind november van dit jaar weer. Pang en zijn teamgenoten hebben dus nog even de tijd om zich op te laden voor een nieuw seizoen in de zaal. “ We hebben dus nog wel even de tijd om weer een stap te maken. We hebben de afgelopen tijd in een bepaald  spelpatroon gespeeld. Dit patroon is wat statischer dan wat de meeste ploegen hanteren. Als we een volgende stap willen gaan maken moeten we denk ik dus wat dynamischer gaan spelen.” Eén ding is in ieder geval zeker dat Pang volgend jaar gewoon weer in het tenue van AWDTV te bewonderen is in de Korfbal League.

Beluister hieronder het gehele gesprek met Steffen Pang


More Berichten for Show:

Comments are closed.