PAPERBACK RADIO: dagelijks boekennieuws

“Boeken zijn de spiegel van de samenleving,” meent Frans van der Beek, eindredacteur van Paperback Radio, het boekenprogramma van AmsterdamFM dat dagelijks van twee tot drie is te beluisteren. “Ieder boek biedt aanknopingspunten voor een interessant gesprek. Daarom elke dag informatie uit boekenland, waar meer te beleven is dan je zou denken.”

Paperback Radio is een unicum, want nooit eerder in de Nederlandse radiogeschiedenis werd iedere dag aandacht geschonken aan boeken, schrijvers en uitgevers. Iedere uitzending is er een andere presentator die het programma een eigen karakter meegeeft. Bert van Galen behandelt het lichtere genre, Peter de Rijk de literatuur, Gerrit Hoogstraten het boekenvak en Frans van der Beek geeft de talrijke zondagsschrijvers een platform. Hieke Jippes, Machteld van Laer en Henk Steenhuis wisselen elkaar op woensdagmiddag af met hun persoonlijke visie op letterkunde. Zo ontstaat een gevarieerde beeld van wat er in de boekhandel verschijnt.

Boekentuin

“Juist in een tijd waarin lezen en schrijven veelal wordt beperkt tot een sms, nieuwsberichten en email, is het goed om de mooiste bloemen uit de boekentuin te plukken,” zegt de eindredacteur. “Van geschiedenis tot koken, van thrillers tot liefdesbrieven, alles komt aan bod. Informatief, luisterrijk en een traktatie voor het oor.”

In het hele land

Paperback Radio beperkt zich via de FM tot Amsterdam, maar is als prominent boekenprogramma online in het hele land te beluisteren. “We gaan trouwe luisteraars van Appingedam tot Zelhem belonen met gratis boeken. Het loont om naar Paperback Radio op Amsterdam te luisteren: dan weet je wat er… gedrukt staat!”

Comments are closed.