Paperback Radio in het teken van vrouwen in de literatuur

Vrouwen in de literatuur zijn overal, maar waarom blijft de canon zo mannelijk en hoe wordt literatuur van vrouwen eigenlijk gewaardeerd?
Lisanne Snelders heeft Yael van der Wouden en Anouschka van Wettum in de studio, die vertellen over de intersectionele feministische uitgeverij Chaos, die Yael mede heeft opgericht en waar Anouschka voor schrijft.

Ook belt ze met Corina Koolen, die onlangs aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde op een onderzoek naar het verschil in de ontvangst van literatuur van mannen en van vrouwen.

Verder tipt Fiep van Bodegom de sci fi van Octavia Butler en raadt Obe Alkema twee evenementen over do-it-yourself-publishing aan.

Wil je meer weten over de bundel NYX van Uitgeverij Chaos en ook een bijdrage leveren aan dit bijzondere project? Zie de crowdfundingscampagne hier.

De tips van Obe zijn deze week ‘DIY (but not alone)‘ en ‘DIY (but not alone): The Fair‘, twee evenementen over do-it-yourself-publishing op vrijdag 15 en zondag 17 juni in Perdu (waar Obe ook werkzaam is). En ja, je kunt ook zelf aan de slag.

Het volledige album ‘Hogelieder en de slieder en de kierekarikee’ van Moi, le voisin kun
je vinden op bandcamp: https://moilevoisin.bandcamp.com/

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?